The New Home for the Sheet Metal Industry Forums
SheetMetalTalk
 


Go Back   Sheetmetal Talk > Sheet Metal Forums > Sheet Metal Machinery Talk

Sheet Metal Machinery Talk
Discussion on Metal Fabrication Machinery including Q&A on maintenance and repairs. Plasma, Lock Formers, Brakes, ect.


Share This Forum!  
 
 
     

 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-22-2012, 09:17 AM
bmmetal bmmetal is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Plasma Table Problems

I am using a Lockformer Plasma Table using Vulcan Control Software and recently began getting some weird errors, I have called Lockformer but that was 3 days ago and they also can't find the problem.

The errors are; Skipping Segment (-2), and Skipping Segment (-3)
after i get these errors I get Cannot Initialize or the entire program will freeze and I have to reboot the program and/or computer. Sometimes I need to hit the Emerg stops and reenable the drives

Recently the Slats have been replaced recently and the computer has had a complete overhaul, the errors started occuring before these were done.

The table will still burn but sometimes will stop halfway through a burn with one of these errors.

Any Ideas would be of great help
Reply With Quote
  #2  
Old 11-22-2012, 09:40 AM
device device is offline
Professional Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Left Coast Canada
Posts: 620
Thanks: 190
Thanked 93 Times in 74 Posts
Default hmm

make sure the cables are all connected tightly.

make sure all the runways are clear sometimes crap get on the slides(where the plasma moves back and forth)

sounds like a communication error though..

there might be an internal interupt request conflict in the computer bios..(IRQ)

it could be causing intermitant conflicts.. check your air supply. check the ground on the table..

cheers and good luck
welcome to the forum!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-22-2012, 10:07 AM
bmmetal bmmetal is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What's the best way to check the bios? Just checked those other things and they all seem to be fine.

And thanks I'm pretty new to the trade and came across this site a little while ago and am enjoying it so far
Reply With Quote
  #4  
Old 11-23-2012, 07:31 AM
bmmetal bmmetal is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Now the entire plasma won't even intialize, any ideas?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


 

All times are GMT -6. The time now is 08:38 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.